Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Recept: Stoofpotje van Hondshaai, wortel tomaat en gekonfijte citroen

ma 8 jul. - 9:00

Op maandag 8 juli maakt North Sea Chef Pieter Lonneville, chef van Tête Pressée in Brugge een schotel met hondshaai.

Op maandag 8 juli maakt North Sea Chef Pieter Lonneville, chef van Tête Pressée in Brugge een Stoofpotje van Hondshaai, wortel tomaat en gekonfijte citroen.

Benodigdheden: (voor 4 personen)
1 kg Hondshaai
1 ui
Tijm en rozemarijn
2 teentjes look
8 jonge wortels
6 superrijpe gepelde tomaten
Piment
15 gr. Gekonfijte citroen
30 gr. Olijfolie
200 gr. Gekookte tagliolinni
100 gr. Olijfolie
10 gr grof zeezout
1/4 bot Peterselie
1 sjalot

Bereiding:
De ui en de piment snipperen, look pletten en zacht aanstoven in de olijfolie met wat tijm en rozemarijn.

Jonge wortels schillen en in dunne schijfjes snijden, toevoegen en ook enkele ogenbliken laten meebakken. De gepelde tomaten toevoegen samen met de gekonfijte citroen, deksel op de pot en 15 min zacht laten suderen.

De visjes kort aanbakken lang beide kanten en op de groentestoofpot leggen. Nog 5 min laten doorgaren en afwerken met vers citroensap.

Pan met olijfolie en grof zeezout laten verhitten tot begint te roken. De pan walsen zodat de olie overal goed zit ingebakkenpasta toevoegen 30 sec. Laten bakken en dan omroeren. Terug 30 sec laten bakken op volle kracht, vuur afzetten en afwerken met sjalot en peterselie.

Simpele superlekkere stoofpot! Klaar in een half uurtje.


Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet