Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je stoverij volgens Radio 2-luisteraar Hilde

In de keuken

ma 25 okt. - 7:58

Ben jij ook zo'n grote fan van stoverij? Radio 2-luisteraar Hilde verrast je met haar heerlijke recept.
© Canva

Wat heb je nodig? 

  • 500 gr worstjes (gemengd gehakt)
  • 500 gr rundstoofvlees
  • 500 gr varkenswangetjes
  • 1 flesje Rodenbach grand cru (25 cl)
  • Water
  • 2 sneden peperkoek , ingesmeerd met mosterd
  • 1/2 vleesbouillonblokje
  • tijm
  • laurier
  • peper en zout
  • 1 ajuin
  • maïszetmeel (om de saus te binden)

Aan de slag! 

Eerst het rundsstoofvlees aankleuren in een pan met boter, daarna in dezelfde pan de varkenswangetjes aankleuren en aan het einde ook in deze pan de worstjes aankleuren. Af en toe wat boter toevoegen zodat het vlees niet te snel aanbakt.

Het vlees voor het bakken goed kruiden met peper en zout. Het vlees even in een pot aan de kant zetten en in dezelfde pan de ajuin aanfruiten.

In een grote pot doe je de ajuin en voeg je het vlees toe. De pan waar het vlees in werd aangebakken deglaceren met het bier en dit sap over het vlees gieten.

De andere aromaten toevoegen samen met het bouillonblokje en onder water zetten. Daarbovenop leg je de met mosterd ingesmeerde peperkoek.

Dit laat je 2,5 uur zachtjes koken op het vuur. Voor het serveren bind je de saus met mais zetmeel. 

Smakelijk!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet