de madammen
Zo maak je stoverij volgens Radio 2-luisteraar Hilde
In de keuken
ma 25 okt. - 7:58
Wat heb je nodig?
- 500 gr worstjes (gemengd gehakt)
- 500 gr rundstoofvlees
- 500 gr varkenswangetjes
- 1 flesje Rodenbach grand cru (25 cl)
- Water
- 2 sneden peperkoek , ingesmeerd met mosterd
- 1/2 vleesbouillonblokje
- tijm
- laurier
- peper en zout
- 1 ajuin
- maïszetmeel (om de saus te binden)
Aan de slag!
Eerst het rundsstoofvlees aankleuren in een pan met boter, daarna in dezelfde pan de varkenswangetjes aankleuren en aan het einde ook in deze pan de worstjes aankleuren. Af en toe wat boter toevoegen zodat het vlees niet te snel aanbakt.
Het vlees voor het bakken goed kruiden met peper en zout. Het vlees even in een pot aan de kant zetten en in dezelfde pan de ajuin aanfruiten.
In een grote pot doe je de ajuin en voeg je het vlees toe. De pan waar het vlees in werd aangebakken deglaceren met het bier en dit sap over het vlees gieten.
De andere aromaten toevoegen samen met het bouillonblokje en onder water zetten. Daarbovenop leg je de met mosterd ingesmeerde peperkoek.
Dit laat je 2,5 uur zachtjes koken op het vuur. Voor het serveren bind je de saus met mais zetmeel.