Rustige studentendoop KULAK Kortrijk

woensdag 9 oktober 2019 - 17:18
Luc Vanhauwaert
studenten KULAK worden gedoopt
Foto: Radio 2
Vandaag worden zo'n 170 studenten gedoopt van de KULAK, de universiteit van Kortrijk. Het gaat er rustig en veilig aan toe. De dood van een student na een doop in Vorselaar (Antwerpen) vorig jaar, heeft iedereen alert gemaakt voor het gevaar, maar de KULAK heeft al jaren een doopcharter dat gevaarlijke uitspattingen moet uitsluiten.

Een doop is een ontgroeningsritueel. De kersverse studenten worden 'gedoopt' met eieren, bloem en andere vuiligheid. Zo worden ze lid van een studentenclub. In het doopcharter staat alles wat niet mag, om gevaarlijke toestanden te vermijden. 

Modder wordt vaak gebruikt en look ook.

Matthias Defour van de Kulak

Geen brandwonden of levende dieren

De fysieke of psychische integriteit van de student mag nooit in het gedrang komen, zegt het doopcharter. In mensentaal: er mag niets gebeuren wat de student echt pijn kan doen of waarbij hij zich gedwongen voelt aan dingen mee te doen die later in zijn hoofd kunnen blijven spoken. Alles die tot brandwonden of onderkoeling kan leiden is uit den boze. Op hetzelfde lijstje staat ook nog slachtafval, visjes, dode of levende dieren verboden. De doop van de studenten van de Kulak is op de terreinen van de Kulak zelf. Zo kan de universiteit een oogje in het zeil houden

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!