Scheermesjes zijn lekker!
di 22 jul. - 6:42
De hele zomer hebben we in Middagpost een chef-kok te gast die komt koken met lekkers uit de Noordzee en de kuststreek. In Middelkerke kreeg Jens het bezoek van Pieter Bauters, de chef-kok van Eat and Sea. Dat is een restaurant op de dijk in Middelkerke. Pieter koos voor zeebaars, een heerlijke Noordzeevis, en die serveerde hij met zeemessen. Die schelpdieren kan je wel degelijk eten! Je vindt die schelpen veel op het strand maar dan zijn ze leeg. De meeuwen hebben het lekkers er al uitgehaald. Maar Pieter bestelt ze in Yerseke, het mekka van de Zeeuwe mosselen. Het vlees van zeemessen doet denken aan calamares maar het is minder taai. En de zilte smaak van de zee maakt het een heuse topper!
Ingrediënten gerecht Pieter Bauters:
- Wilde Zeebaars
- Zeemessen en kokkels ansjovis mayonnaise Safraan Puree van courgette en gekonfijte paprika