Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Scheermesjes zijn lekker!

di 22 jul. - 6:42

Chef Pieter Bauters kookt met bijzondere schelpdieren.

De hele zomer hebben we in Middagpost een chef-kok te gast die komt koken met lekkers uit de Noordzee en de kuststreek. In Middelkerke kreeg Jens het bezoek van Pieter Bauters, de chef-kok van Eat and Sea. Dat is een restaurant op de dijk in Middelkerke. Pieter koos voor zeebaars, een heerlijke Noordzeevis, en die serveerde hij met zeemessen. Die schelpdieren kan je wel degelijk eten! Je vindt die schelpen veel op het strand maar dan zijn ze leeg. De meeuwen hebben het lekkers er al uitgehaald. Maar Pieter bestelt ze in Yerseke, het mekka van de Zeeuwe mosselen. Het vlees van zeemessen doet denken aan calamares maar het is minder taai. En de zilte smaak van de zee maakt het een heuse topper!

Ingrediënten gerecht Pieter Bauters:
- Wilde Zeebaars
- Zeemessen en kokkels ansjovis mayonnaise Safraan Puree van courgette en gekonfijte paprika

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet