Schoolbasketbalploeg van Oostende schrijft geschiedenis

vrijdag 19 april 2019 - 12:12
Lotte Roobrouck
Foto: Radio 2
De schoolbasketbalploeg van Athena Oostende is op het WK schoolbasketbal in Griekenland, vierde geworden. Het wereldkampioenschap schoolbasketbal is een competitie tussen schoolploegen met jongens van 15 tot 18 jaar, uit 24 verschillende landen. Het is de allereerste keer dat een Vlaamse school zo ver geraakt op het wereldkampioenschap.

Dit jaar werden ze vierde, de jongensploeg van Athena Oostende. Ze verloren de kleine finale tegen de gewaagde tegenstander Turkije. Net geen brons dus. Het was sowieso een uitdaging want Turkije won de vorige drie edities van het WK. "De verloren halve finale tegen Israël heeft mentaal zijn sporen nagelaten," zegt Nick Ravyse, assistent-coach. "Daardoor konden ze zich niet krachtig genoeg opstellen tegen Turkije." Twee jaar geleden werden de Oostendse jongens dertiende.

Wij schrijven op dit moment geschiedenis.

Nick Ravyse

Voor het eerst

Nog nooit raakte een Belgische ploeg zo ver in het WK. "Wij schrijven op dit moment geschiedenis voor het Belgisch schoolbasketbal", zegt de assistent-coach. "Naar mijn informatie is het nog geen enkele ploeg gelukt om in de top 4 te eindigen op het WK zelf." Ze zijn dus zeker wel trots op hun vierde plaats!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!