Security nodig bij stockverkoop Aldi Kortrijk

maandag 21 oktober 2019 - 16:20
Tom Van Gijsegem
Foto: Radio 2
In een Aldi-winkel in Kortrijk staat er security. De winkel aan de Gentsesteenweg sluit definitief, daarom houden ze er sinds vorige week een stockverkoop. Maar die stockverkoop is zo'n succes, dat het enkele keren uit de hand liep.

Als je wil parkeren, moet je even aanschuiven om een plaats te vinden. Ook binnen is het druk, maar al een pak rustiger dan vorige week. Winkelverantwoordelijke Sofie had dit succes niet verwacht: "De opkomst is enorm. Er is veel meer volk dan tijdens andere stockverkopen. We hebben al 18 vrachtwagens vol spullen verkocht op drie dagen tijd." 

Ware aard 

"Helaas komt de ware aard van de mens hier naar boven", zucht Sofie. "Het was heel hevig. Ze hebben geen respect. Als je wil aanvullen, is je kar al leeg nog voor je bij de mand bent die je wilde vullen. Ik kan het echt niet beschrijven." Sinds de beveiliging er is, loopt het minder uit de hand. "Als twee mensen vechten om iets, praat ik met hen en beslissen we samen wie eerst was", zegt de bewaker.

Jungle

"Het lijkt wel een jungle", lacht een klant. "We passeerden en zagen dat er hier veel volk was. We kijken eens rond, maar gaan onmiddellijk vertrekken. Het is veel te druk." Een andere klant zoekt een verwarmingselement. "Ik kocht zo'n toestel een tijdje geleden aan en wil nu een tweede, maar ik vind het niet." Hij vindt wel een gereedschapsrek: "Ik ben het per toeval tegengekomen. Het was niet de bedoeling om het te kopen, maar het is een interessante prijs. Ik heb het niet nodig, dat geef ik toe, het is een pure impulsaankoop. Maar dat mag wel eens, hé."

De stockverkoop loopt nog tot en met 12 november.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!