Shit happens

donderdag 12 juli 2018 - 18:44
Op de drukke Gistelsesteenweg in Jabbeke zorgt een incidentje met een lading mest voor een file die al enkele uren aansleept. De mest moet worden overgeschept. Warm weer of niet, maar wellicht zullen vele autoraampjes worden dichtgedraaid.

De laatste maanden had onze provincie al meer dan eens af te rekenen met incidenten waar een reukje aan zat. In Koekelare was het een tractor met een mestkar met een drukprobleem, waardoor vloeibare mest spoot over auto's en gevels. In Klerken was het een chemisch concentraat dat erg leek op mest dat door een voorbijrijdende loonwerker per ongeluk tegen gevels werd gespoten. Jabbeke zorgde voor een nieuwe aflevering in dat feuilleton. Gelukkig gebeurt de verdeling van het goedje ditmaal veel minder uitbundig, al is de verkeershinder groot.

Kar velt net niet om

In de Gistelsesteenweg in Jabbeke gaat het om een tractor met een aanhangwagen vol mest. Ter hoogte van de rotonde aan het Permeke-museum brak de as van de aanhangwagen. Die kantelde net niet om. Rijden lukte niet meer. Er was een kraan nodig om de mest over te scheppen in een andere aanhangwagen. Daarbij kwam ook wat mest op de rijbaan terecht. De politie sloot de steenweg af in de richting van Gistel en het verkeer werd via de dorpskern geleid. Een flinke file is het gevolg.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!