Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Smullen van kustklassieker

ma 4 aug. - 11:29

Tatjespap met garnalen van chef Luc Deklerck.

Aardappelpuree met karnemelk is een klassieker in West-Vlaanderen. Er zijn vele namen voor: tatjespap, tsjamies, tutjespap, kerrepapstovers, kadul, rulders, stampers of stampiedonders (vanwege het sissend geluid als de gebruinde boter in stampies wordt gegoten).

Deze zurige puree wordt in Vlaanderen meestal gecombineerd met vis. Maar Luc Deklerck, de chef-kok van Bistro Mathilde uit Oostende doet er dagverse garnalen bij. Heerlijk, een Zee van Smaak. En dat is ook de naam van de campagne van Westtoer om Noordzeeproducten en producten uit de kuststreek te promoten.

Zijn recept:

  • Kook 1,5kg aardappelen en wrijf ze door een zeef.
  • Zet ze weer op het vuur en voeg er 1 liter karnemelk aan toe.
  • Breng op smaak met peper, zout , nootmuskaat en giet er 50 gr. gebruinde boter bij.
  • Deze tatjespap serveren wij met een zachtgekookt eitje, een handvol verse gepelde garnalen een beetje gebruinde boter er bovenop... een ware delicatesse!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet