Stadspersoneel boos in Oostende: "We zijn heel boos op Bart Tommelein"

vrijdag 6 december 2019 - 11:33
Barbara De Jonckheere
Foto: Radio 2
In Oostende staakt vandaag een deel van het stadspersoneel. De betogers stapten onder leiding van Sinterklaas en Zwarte Piet van het Sociaal huis tot aan het stadhuis van Oostende.

Ze staken omdat ze niet akkoord gaan met de plannen van de stad om verschillende diensten, zoals de catering en de gezinszorg, uit te besteden aan een privébedrijf. De vakbonden denken dat het personeel daardoor zal moeten werken aan slechtere loonvoorwaarden. Brigitte werkt bij één van de getroffen diensten. Zij vreest op lange termijn voor haar job: "We zijn enorm boos op burgemeester Bart Tommelein. Die geeft ons onzekerheid. Wij weten niet wat er gaat gebeuren. Wij gaan misschien overgenomen worden door een andere groep. En dan? Na een jaar weten wij niet of die baas ons gaat behouden. De burgemeester heeft trouwens gisteren gezegd dat als wij vandaag staken, hij niet meer wil onderhandelen over onze maaltijdcheques. Schandalig vind ik dat, echt schandalig." 
 

250 betogers

De betogers stapten vanmorgen van het Sociaal Huis tot aan het stadhuis van Oostende. Zo'n 250 boze personeelsleden namen deel. Martine Dewitte van het ACV: "Wij zijn heel tevreden met de opkomst. We begrijpen dat de mensen boos zijn. Zo'n mededeling vorige week woensdag, totaal onverwacht, er zijn leukere boodschappen om te krijgen in deze periode." Burgemeester van Oostende Bart Tommelein begrijpt de ongerustheid. Maar hij betreurt de staking omdat er nog geen overleg is gepleegd. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!