Start assisenproces voor dubbele moord

vrijdag 11 januari 2019 - 12:39
Evelien Vanwalleghem
In Brugge start het assisenproces van een man (44) uit Blankenberge. Het is een Duitser, die met z'n moeder op een appartement in Blankenberge woonde. Ze leefden nogal geïsoleerd. Hij heeft z'n moeder (71) vermoord en z'n enige vriend (49). Dat gebeurde op 7 maart 2017.

Eerst schoot de man z'n vriend dood, op het jaagpad tussen Blankenberge en Zeebrugge. Na die moord stak de Duitser het appartement in brand waar hij met z'n moeder woonde. Eerst leek het alsof de vrouw in de brand was gebleven. Maar later bleek dat ze was overleden door messteken en dat de brand dus alleen maar was bedoeld om die moord te maskeren.

Moorden bekend

De politie heeft de link tussen die twee moorden ontdekt. Maar de dader was ondertussen spoorloos. Na een paar dagen is hij zich zelf gaan aangeven bij de politie. Hij zei meteen dat hij twee moorden wou bekennen. Zijn uitleg is dat zijn mama zwaar ziek was en hem zou gevraagd hebben om haar te helpen sterven. "De mama was zwaar ziek en wou niet in de voetsporen treden van haar mama, die destijds was overleden aan longkanker", verklaarde zijn advocate Olivia Delille.

Foute pillen

Hij zou zijn vriend om hulp gevraagd hebben. Die zou hem aan medicatie geholpen hebben, om de vrouw een zachte, pijnloze dood te bezorgen. Maar het liep helemaal fout met die pillen en hij heeft z'n moeder met een mes uit haar lijden moeten verlossen. "Daar koesterde hij een enorme wrok over ten opzichte van zijn vriend", zegt Olivia Delille. "De medicatie die ze samen hadden aangeschaft via het internet was niet doeltreffend genoeg om het overlijden te kunnen voltooien. Dus heeft hij hem met een smoes naar een plaats geleid, om hem te kunnen vermoorden."

Start proces

Het proces begint straks om twee uur. Maandag gaat de voorzitter van de jury de Duitser dan ondervragen. En vrijdag zou hij zijn straf moeten kennen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!