Studeren, zeilen en surfen in middelbare school Bredene

dinsdag 27 maart 2018 - 12:33
Studeren, zeilen en surfen in het middelbaar?
De Autonome Middenschool van Bredene begint vanaf volgend jaar met een nieuwe studierichting: "EduSurf&Sail". De leerlingen kunnen naast de algemene vakken ook nog eens vijf uur per week zeil- en surflessen volgen op school.

Naast de uitgebreide basiskennis krijgen de leerlingen ook vijf uur per week zeil- en surflessen van een professionele trainer. Op die manier worden de leerlingen optimaal voorbereid om later verder te studeren en worden ze zo stukken beter in deze twee sporttakken. "Er zijn al heel wat goede surfers en zeilers in ons land", zegt directeur Kristof Van Loock, "maar de jongeren hebben dat allemaal op eigen initiatief moeten leren. Wij willen nu de kans geven om dat op school te combineren. Zo worden ze nog beter!"

Het is een unieke aso-richting in Vlaanderen!

Kristof Van Loock, directeur Autonome Middenschool Bredene

Voor wie?

Leerlingen die al lid zijn van een zeil- of surfclub of leerlingen die geïnteresseerd zijn in die sporten, kunnen instappen in deze unieke studierichting. Het is dus de bedoeling om bestaande talenten naar een duidelijk hoger niveau te brengen, maar ook nieuwe talenten te ontdekken. "We starten vanaf het eerste middelbaar", zegt directeur Kristof Van Loock.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!