Toename misbruik parkeerkaart mensen met een handicap

maandag 17 juni 2019 - 17:09
Wim Poté
De politie Westkust heeft dit jaar al 80 mensen betrapt die misbruik maakten van een parkeerkaart voor mensen met een handicap. Het misbruik is zeer frustrerend voor mensen die wel recht hebben op zo een kaart.

De fraude gebeurt met duplicaten: kaarthouders melden hun originele kaart aan als verloren of gestolen. En ze laten een dubbel exemplaar maken. Die gehandicaptenkaart geven ze dan aan vrienden of familie.

Kleine plaag

Maar veel fraudeurs weten niet dat hun oorspronkelijk kaart dan niet meer geldig is, en dat de politie dat kan zien via een app! Het uitdelen van dubbele parkeerkaarten is vervelend voor andere inwoners, zegt Ine Deburchgraeve van de politie Westkust: "Bij ons spreken we wel van een kleine plaag omdat we merken dat mensen meer en meer gefrustreerd geraken. De mensen die echt wel recht hebben op zo'n parkeerplaats voor mensen met een handicap kunnen heel vaak niet parkeren omdat daar iemand staat die daar niet hoort te staan. En net daarom vinden we het ook heel belangrijk om regelmatig op pad te gaan en dergelijk inbreuken vast te stellen."

Boete

Als de politie iemand betrapt die een valse parkeerkaart gebruikt, dan wordt de auto meteen getakeld. De overtreder krijgt ook een boete.

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!