Tragisch ongeval in Kooigem, man en kind (7) overleden

dinsdag 10 juli 2018 - 09:10
Kooigem, ongeval, dodelijk
Er is maandagavond een bijzonder zwaar auto-ongeval gebeurd in Kooigem bij Kortrijk. Een man uit Moeskroen en een kind van 7 jaar zijn daarbij om het leven gekomen. Een vrouw en een baby van anderhalf jaar raakten lichtgewond. En twee andere kinderen van 4 en 6 jaar zijn in levensgevaar.

De auto met zes inzittenden raakte maandagavond rond kwart voor acht van de weg op de Doornikserijksweg in Kooigem. Volgens het parket van Kortrijk reed de bestuurder veel te snel. Hij reed 110 tot 120 per uur op een plaats waar hij maar 70 mocht rijden. De moeder en een peuter raakten lichtgewond. Blijkbaar droeg de vader geen gordel, zijn vrouw wel.

Onder de indruk

De burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne ging ter plaatse. Hij zag dat de tol héél erg zwaar was. "De politie heeft twee getuigen gehoord. Die spraken over zeer hoge snelheid. De auto zou de middenberm geraakt hebben, weggeslingerd zijn en dan tegen een verlichtingspaal terechtgekomen", zegt hij.

De vader en een jongen van zijn onmiddellijk overleden. De moeder een baby van anderhalf jaar zijn lichtgewond. En twee andere kinderen van 4 en 6 jaar zijn zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne

De auto die crashte reed met een Franse nummerplaat. Er wordt nu onderzocht hoe het ongeval precies kon gebeuren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!