Transmigranten kraken vakantiehuizen in Westende. Burgemeester Dedecker: "Ik verwacht onmiddellijk actie"

vrijdag 13 december 2019 - 14:30
Barbara De Jonckheere
Foto: Radio 2
In Westende heeft de politie van Middelkerke afgelopen week transmigranten uit drie vakantiehuizen gehaald. Het is voor het eerst dat in Westende huizen van tweedeverblijvers worden gekraakt door transmigranten.

In één van de woningen woonden er vijf transmigranten, drie volwassenen en twee jongeren. Ze zijn opgepakt, maar de twee minderjarigen zijn weer vrij gelaten. Ze keerden na hun vrijlating gewoon terug naar het huis. Volgens burgemeester Jean-Marie Dedecker is het de voorbije weken erg onrustig 's nachts, op de parking van Mannekensvere.

Politieke bobo's

Jean-Marie Dedecker is de situatie in Mannekensvere beu en zat vrijdagochtend met de politie en de uitbater van de parking samen. Burgemeester Dedecker: "Er worden containers verplaatst, zodat ze zich niet meer kunnen verschuilen, de camera's van het tankstation zullen in verbinding worden geplaatst met die van de politie. Gezien de politieke bobo's weigeren de wet te veranderen en te luisteren, zit er niks anders op dan die parking te sluiten. Ik vraag in Brussel stante pede dat er constante bewaking is, hetzij door een privé-firma met honden, hetzij door de politie. Er moet gehandeld worden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!