Vakantietijd is gauwdiefstallentijd aan de kust

maandag 12 augustus 2019 - 19:28
Tijdens de paas- en zomervakantie schiet het aantal gauwdiefstallen aan de kust de hoogte in. Je mag gerust van een verdubbeling spreken. Het omgekeerde zou natuurlijk verbazen, want tijdens de vakantieperiodes worden onze badplaatsen echte grootsteden met veel meer inwoners.

Als het warme weer eraan komt, neemt ook het aantal mensen aan de kust toe. Logisch dat ook het aantal gauwdiefstallen toeneemt. 

Blankenberge

Gauwdieven zijn dieven die het op dingen gemunt hebben die je dicht bij je draagt. Je portemonnee of je portefeuille bijvoorbeeld. De politie van Blankenberge kent het verschijnsel en zet ook extra  manschappen in tijdens de vakantie om gauwdiefstallen te voorkomen of gauwdieven te kunnen oppakken. Ook diefstallen op het strand komen meer voor. Bij mensen die hun spullen achterlaten, terwijl ze gaan zwemmen zijn. 

Tips van onze bovenburen

In Nederland is er sprake van een plaag van zulke diefstallen op het strand zelf. De Nederlanders hebben ook tips om gauwdiefstallen te voorkomen. Die vallen op door de combinatie van creativiteit en zuinigheid. Zo kennen we onze buren. Heel wat onschuldige voorwerpen kan je gebruiken om waardevolle dingen in te verstoppen. Je kan een lege fles van zonnebrandolie openknippen en daar je sleutels, bankkaart of zelfs geld in verstoppen. Niemand haalt het in zijn hoofd om een volle luier of maandverband te stelen. Maar als die luier of tampon nu eens een nieuw exemplaar is, met je telefoon of zonnebril erin? Als je de helft eruit haalt, heb je veel plaats om dingen te verstoppen. Je kan ook afspreken met buren die je kan vertrouwen op het strand. Als jij zwemt, kunnen zij kijken naar je spullen, tot het jouw beurt is om naar hun spullen te bekijken. En deze tip is grappig: je kan je spullen ook ingraven in een doos onder het zand. Maar dan moet je wel goed markeren waar je alles hebt achtergelaten. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!