Voorbereidingen Gevleugelde Stad volop bezig

vrijdag 12 april 2019 - 14:46
Lotte Roobrouck
Foto: Radio 2
In Ieper is de binnenstad dit weekend het decor voor straattheaterfestival De Gevleugelde Stad. Artiesten komen er hun nieuwste acts voorstellen aan het publiek en aan de organisatoren van openluchtevenementen. Het festival is gratis. De Gevleugelde Stad verwacht 50.000 bezoekers.

Barbecue

De artiesten komen graag naar Ieper. De stad is een uitgelezen plek voor hun acts en ze krijgen er lekker eten. Daar zorgen de mensen in de keuken voor. "Wij zorgen voor de broodjes van de artiesten. Dat doen we heel graag. We verwennen ze en krijgen daar veel voor terug." Er komen 300 artiesten die over 3 dagen optreden. Op de laatste zondag geeft de kookploeg een barbecue voor alle medewerkers en artiesten. 'We organiseren een barbecue voor 500 man", zegt de chef van de keuken. "Ik heb daar geen stress voor, ik ben dat gewoon en heb een sterk team achter mij."

Naar binnen

Door het koude weer zullen enkele avondshows binnen plaatsvinden. "We hebben dus beslist om alle shows waar het publiek moet zitten naar binnen te verplaatsen. Dat zal in de onmiddellijke omgeving zijn", zegt organisator Jan Victoor. "Welke shows dat zijn zal je op de infoborden zien. Ook voor de show wordt het meegedeeld."

Het festival loop van 12-14 april en is gratis. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!