Vrijwilligers staan klaar voor komst asielzoekers in Bredene

dinsdag 3 december 2019 - 14:36
Bart Segers
Bredene, Horizon, asielzoekers, vrijwilligers
Foto: Radio 2
Dinsdagnamiddag zit de gemeente Bredene samen met heel wat vrijwilligers, die vanaf dinsdagavond gaan helpen met de opvang van asielzoekers in vakantieverblijf Horizon. Er komen straks al 44 mensen toe, vooral gezinnen met kinderen. Zo'n 40 vrijwilligers staan klaar, een pak meer dan bij de opvang in 2015.

Ook in 2015 ving Bredene al eens asielzoekers op in vakantieverblijf Horizon. Eén van de vrijwilligers die ook nu paraat staat is Robert Van Rootselaar. "Vooral de afwisseling maakt het plezant", zegt Robert. "We doen vanalles. We zijn psychologen, chauffeurs, speelkameraden, voetballers, we passen op de kindjes, ... Je weet 's ochtends niet wat je te wachten staat."

"Geen probleem, zolang het maar tijdelijk is"

Verschillende buurtbewoners van vakantieverblijf Horizon geven aan dat ze geen problemen hebben met de komst van de asielzoekers. "Die mensen moeten ook leven. Zij kunnen er niets aan doen dat het oorlog is daar. Je moet ze toch ergens laten wonen. We worden allemaal goed verwittigd door het schepencollege. Als het tijdelijk is, is dat geen probleem."

Voor mij worden het weer spannende dagen vol afwisseling: voetballen, praten met hen, op de kinderen passen, en nog veel meer.

Vrijwilliger Robert Van Rootselaar
Bredene, Horizon, asielzoekers, vrijwilligers

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!