Waar is de gestolen mobilhome van Johan uit Westende?

donderdag 7 maart 2019 - 08:08
Jens Lemant
In de krokusvakantie met de mobilhome naar het zuiden van Frankrijk trekken. Dat is wat Johan Verweirder uit Westende met zijn dochter en kleindochter heeft gedaan. Het moest een mooie reis worden maar die is in een nachtmerrie geëindigd. De mobilhome van Johan werd gestolen.

Johan Verweirder uit Westende was sinds vorige vrijdag op reis in Zuid-Frankrijk met de mobilhome. Woensdag bezochten Johan, zijn dochter en kleindochter met de mobilhome een paardenmanège: "We stonden op de parking, gingen naar de manège maar toen we terugkeerden, was de mobilhome weg. De uitbater had iemand gezien bij de camper, hij dacht dat die persoon bij ons hoorde en hij zag hem vertrekken", reageert Johan emotioneel op Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik heb nochtans alles goed afgesloten, ik had mijn sleutels bij en toch ... Maar als dieven op zoiets uit zijn, kan dat altijd hé."

Laptops en fietsen weg

Johan verwittigde de Franse politie van de diefstal en hij deelde ook foto's van zijn mobilhome op zijn Facebookpagina in de hoop die terug te vinden: "De politie weet niet hoe dat allemaal is kunnen gebeuren. Het is meer dan die mobilhome. Binnenin liggen twee laptops, drie fietsen, een smartphone van mijn dochter en al onze kledij."

Het enige wat we nog hebben is de kledij die we aan hebben

Johan Verweirder

Met de taxi naar huis

Donderdagochtend zaten Johan Verweirder en zijn familie al in een taxi op weg naar Bordeaux: "Vanuit Bordeaux gaan we dan de TGV nemen naar Rijsel en van daaruit opnieuw een taxi richting thuis. Ik hoop dat we de mobilhome terugvinden maar ik vrees er echt voor. En dan nog, in welke toestand zullen we die aantreffen?" besluit Johan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!