"Wat een prachtig uitzicht op de Polders!"

donderdag 22 maart 2018 - 15:10
AZ Zeno, Knokke-Heist, verhuis
78 patiënten van het AZ Zeno zijn donderdag verhuisd van het oude ziekenhuis naar de nieuwbouw naast de Expressweg. Een ruimteschip, noemen sommigen het nieuwe AZ Zeno, dat op palen staat. Anderen spreken over de zwevende wolk. "Maar liefst van al ga ik toch naar huis", zegt een patiënt lachend.

Als je ziek bent, wil je vooral met rust gelaten worden. Maar voor de patiënten van het ziekenhuis in Knokke, is het allesbehalve een rustige dag. Ze verhuisden vandaag van het oude ziekenhuis naar de spectaculaire nieuwbouw die je links naast de Expressweg ziet liggen als je naar Knokke rijdt. Het nieuwe gebouw staat op palen en lijkt voor sommigen op een ruimteschip, anderen noemen het een zwevende wolk. In het nieuwe ziekenhuis zijn 320 bedden.

Check-up na verhuis

Wanneer de patiënten aankwamen in het nieuwe ziekenhuis werden ze meteen gecontroleerd om de medische toestand voor en na de verhuis in kaart te brengen.

Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Polders. Het is totaal niet te vergelijken met het verouderde gebouw waar ze me nu hebben weggehaald. 

Enthousiaste patiënte

Volgende week donderdag gebeurt nog eens hetzelfde, met de patiënten van het ziekenhuis in Blankenberge, die ook naar Knokke verhuizen.

AZ Zeno, Knokke-Heist, verhuis

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!