Weg zeezicht door nieuw liftgebouw

donderdag 10 januari 2019 - 15:11
Michaël Janart
Elsie Achtergaele en haar moeder hadden tot voor kort mooi zicht op zee, vanuit hun flat op de dijk van Oostende. Maar daar kwam onlangs een einde aan. Het liftgebouw voor de nieuwe parking onder de dijk staat pal voor haar appartement.

Het is vloeken voor Elsie Achtergaele en haar moeder. Het liftgebouw voor de nieuwe parking onder de zeedijk in Oostende staat vlak voor hun appartement, waardoor ze hun zicht op zee volledig kwijt zijn. In één klap is de flat daarmee ook 100.000 euro minder waard.

Spijtig, maar helaas

De nieuwe burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, zegt dat hij het bijzonder erg vindt voor Elsie en haar moeder, maar dat er helaas niks meer aan te doen valt. "De plannen voor die ondergrondse parking zijn al tien jaar oud. De buurtbewoners hebben hun zeg kunnen doen tijdens informatievergaderingen. Er was uiteraard ook een openbaar onderzoek, de Oostendenaars konden alle plannen inkijken en bezwaar indienen. Dat is niet gebeurd. Nu nog terugkomen op die beslissing, terwijl de bouw al volop bezig is, is onmogelijk." 

Geen glas, maar beton

Elsie zelf, zegt dat haar vader, die destijds de informatievergaderingen bijwoonde, maar ondertussen overleden is, vaak werd afgescheept met zijn vragen. Ze was er ook van overtuigd dat het liftgebouw een glazen constructie zou worden en niet één in beton.

Het is verschrikkelijk, dat gebouw lijkt wel een bunker uit de oorlog.

Elsie Achtergaele

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!