Wind doet begin strandseizoen schuiven

dinsdag 12 maart 2019 - 19:28
Luc Vanhauwaert
Bijna de helft van de kustgemeenten moet schuiven met de geplande datum om strandcabines op te bouwen. Dat heeft alles te maken met de sterke wind. Die heeft op vele plaatsen werken op het strand zelf vertraagd en zo gaat natuurlijk alles schuiven.

De sterke wind bemoeilijkt een normale start van het toeristisch seizoen aan de kust. Een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan laat toe dat vanaf 15 maart strandcabines mogen geplaatst worden. Elke kustgemeente bouwt daar een eigen reglement op, maar de gemeenten die strandcabines al toelieten vanaf 15 maart, moeten dat nu door de sterke wind uitstellen

In Wenduine is veel zand weggeblazen waardoor de start wordt uitgesteld.

Wilfried Vandaele, burgemeester De Haan

De wind dwarsboomt vele plannen

In Blankenberge en Oostende was het strand al geëffend, maar daar is nu een nieuwe beurt van nodig. Dat vertraagt de plannen om toelating te geven om strandcabines te bouwen en om commerciële uitbatingen zoals beachbars te kunnen plaatsen. In Knokke-Heist wordt het plaatsen van strandcabines uitgesteld tot eind maart. Professionele uitbaters zoals verhuur van strandstoelen en kinderparken zullen wel kunnen opbouwen vanaf 15 maart. In De Haan moet het strand nog opgespoten worden, die werken zijn vertraagd en dus nog bezig. In Wenduine moet het strand geëffend worden, dat zal langs de ene zijde een vertraging tot 20 en langs de andere zijde een vertraging tot 25 maart veroorzaken, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!