Zes jaar na felle brand gaat kerk van Westkapelle weer open

donderdag 5 december 2019 - 15:00
Barbara De Jonckheere
kerk van Westkapelle gaat na zes jaar weer open na een felle brand
Foto: Radio 2
Zes jaar na de verwoestende brand gaat de Sint-Niklaaskerk - op zes december - weer open. Een symbolische datum, want de kerk is vernoemd naar de heilige Nicolaas.

Op 26 maart 2013 woedde een felle brand in de kerk van Westkapelle. De kerk werd volledig vernield en moest worden heropgebouwd. In juni 2019 werd een nieuwe, moderne toren met ingebouwde ledverlichting geplaatst. Zes maanden later is de volledige kerk afgewerkt. Of zo goed als. Want werkmannen zijn vandaag nog volop aan de slag om alles tegen morgen, zes december, om zes uur in de namiddag, klaar te krijgen. 

Veel licht en rustgevend

De indeling van de kerk is sterk veranderd. Er is zowel een sacrale ruimte, als een multifunctionele zaal, als een vergaderruimte voorzien. Alles is nieuw, van brandglazen tot het altaar en de nieuwe kleine pijporgel. Jan Bode van de kerkfabriek: "We hebben geprobeerd om van een ongeluk een positief verhaal te maken." Ook de pastoor is tevreden. "Ik vind het mooi en rustgevend, met veel licht. Ik hoop dat de gemeenschap een boost krijgt en weer zin heeft om naar de kerk te komen."

kerk van Westkapelle gaat na zes jaar weer open na een felle brand

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!