Je bent maar zo oud als je je voelt: zo blijven jullie jong van geest!

donderdag 19 november 2020 - 20:06
Foto: Pexels
"Leeftijd zegt eigenlijk niks meer. Ik ken mensen van 87 die nog altijd mee zijn, en ik ken zestigers die stokoud zijn in hun hoofd", stak van Karolien Debecker van wal in 'Wijs'. Maar hoe blijf je zo jong van geest? Dit zijn de beste tips uit de Radio 2-app!

Zeg niet 'vroeger was alles beter'

Ik heb ook een jonge ziel en ik ben voorbij de 60. Mijn hobby? Muziek beluisteren. The Doors of The Beatles, Ariana grande, The Weekrnd,... Ik heb zowel Radio 2 als MNM op staan. Ik heb een 'Ga mee met de tijd geest'.

Luc Van Wassenhove

Door niet af te geven op de jeugd en te zeuren dat alles beter was vroeger 😁 En door interesse te tonen in wat die jeugd dan doet. 

Kris Frederickx

Blijf jezelf prikkelen en blijf leren

Ik blijf nieuwe dingen leren, zoals een taal. Nu ben ik Hebreeuws aan het leren!

Vera Dejonckheere

Op mijn 50ste ben ik naar de muziekschool gegaan en heb ik leren tuba spelen. Op mijn 52 ben ik bij een jeugdharmonie gegaan als beginnend muzikant. Op mijn 55 ben ik in een supermarkt gaan werken, terwijl de gemiddelde leeftijd 24 jaar jaar was!

Peter Geeurickx

Blijf in beweging

Ik ben 62 en ik jog nog minstens 1 à 2 keer per week tussen de 6 en 8 km. Rust afwisselen met bewegen en tijd maken hiervoor. Een frisse geest in een gezond lichaam.

Lut Vandezande

Blijf doen wat je graag doet

Ik ben niet gestopt met werken. Ik geef nog les, en ik sport ook nog elke dag. Zo blijft mijn poort naar de wereld open.

Willy Goossens (77), de oudste leerkracht van het land

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!