Jullie tips om de vonk in je relatie te houden tijdens de lockdown: "Wij organiseren dates in ons huis. We deden al een James Bond avond!"

woensdag 18 november 2020 - 18:34
Na de eerste lockdown bleek er een toename van het aantal echtscheidingen. Corona blijkt dus ook niet zo gezond te zijn voor je relatie. Hoe maak je er als koppel toch het beste van tijdens zo'n lockdown? Karolien Debecker ging op zoek naar tips bij luisteraars in de Radio 2-app.

Back to basics, zo kunnen we de meeste tips samenvatten. "Wij genieten van de extra tijd samen en van de kleine dingen: samen eten, wijntje drinken, samen klussen,...", klinkt het bij Carolien Smallegange uit Merchtem. Of waarom geen gezelschapsspelletje spelen? "Wij spelen ouderwetse gezelschapsspellen: Domino, ganzenbord, mens erger je niet, kaarten. Of kampvuurspellen: raad wie ik uitbeeld, of welk beroep ik nadoe... Zoals voor de tv bestond!", vult Paul Peeters aan.

"Wij organiseren dates in ons huis voor ons als koppel"

Maar laat je creativiteit ook de vrije loop! "Ik had het heel moeilijk met de lockdown, ik miste mijn vrienden en om gewoon eens uit de bol te kunnen gaan. Dus zijn we begonnen met dates te organiseren, mijn man en ik", vertelt Caroline Vandenbossche uit Merelbeke. "We maken er dan een thema-avond van. Het overlijden van Sean Connery inspireerde ons voor een James Bond avond. Onlangs had mijn man ook de hele tuin omgetoverd tot een Halloween-dorp! En het voordeel is, we moeten niet meer naar huis te rijden, dus we kunnen al eentje meer drinken. Mijn man hoopt intussen dat lockdown blijft duren!", vertelt Caroline enthousiast.

Mijn man zit boven te werken en ik hou me beneden bezig, zo hebben we op het einde van de dag nog iets te vertellen.

Sarah Christiaen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!