Natalie Bryse werd gehackt: “Iemand postte dingen in mijn naam op Facebook en ik kon niet bewijzen dat ik het niet was”

donderdag 17 december 2020 - 11:01
Mensen zijn vrij slordig met hun wachtwoorden. Ze gebruiken voor verschillende websites hetzelfde wachtwoord. Dat maakt het makkelijk voor hackers. Natalie Bryse haar persoonlijk Facebook-account werd gehackt.

“Mijn persoonlijk facebookprofiel werd gehackt. Ik was beheerder van de bedrijfspagina bij ons op het werk. Op die pagina konden we dus ook niet meer op. Er zou onder mijn naam en foto zaken gepost zijn op Facebook die tegen de regels zijn. Je profiel wordt verwijderd en geblokkeerd door Facebook, samen met Instagram en Messenger, en je kan hier niet meer aan. Je krijgt geen uitleg.”

“Ik vond zelf dat ik geen makkelijk wachtwoord had, maar misschien toch wel? Ik weet het soms niet meer hoor… Het wachtwoord was een combinatie van een fietsenmerk, tekens en een jaartal. Want ik ben een koersliefhebster.”

“Ik vind het zo erg dat er dingen zijn gepost of gezegd in mijn naam en dat je daar eigenlijk niets aan kunt doen. Je kan zelfs niet bewijzen dat jij het niet was, want Facebook sluit gewoon alles af. Ik vind dat heel akelig en vervelend! Mijn naam is gebruikt. Ik kon zelfs geen nieuw Facebookprofiel aanmaken waar mijn naam in voorkwam. Ik heb een andere naam moeten gebruiken, ik heb een andere e-mailadres gemaakt om zo een nieuw Facebook-account te kunnen aanmaken. Mijn hele profiel, mijn hele leven op Facebook, al mijn foto’s zijn weg. En je krijgt zelfs geen antwoord. Niemand helpt je. Alles is weg en je kan het niet ongedaan maken. Iemand is binnengedrongen in mijn zeer persoonlijke leven.”

Automatische hackers

Je moet niet denken dat hackers het op jou hebben gemunt. Nee, ze gaan gewoon alle profielen af tot ze prijs hebben.

Ethisch hacker Inti De Ceukelaire

Ethisch hacker Inti De Ceukelaire geeft uitleg en vertelt hoe dit gebeurt kan zijn: “De hackers ‘raden’ dit wachtwoord niet. Waarschijnlijk is er een andere site gehackt waar Natalie ook dit wachtwoord heeft gebruikt. Als die site is gehackt, gebeurt dit automatisch. Je moet niet denken dat hackers het op jou hebben gemunt. Nee, ze gaan gewoon alle profielen af en als ze prijs hebben, pakken ze wat ze pakken kunnen. Zelfs al heb je een heel goed wachtwoord, dan nog kan het je overkomen.”

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!