Sarah wil alleen het beste voor haar katten: "Ik ga met mijn poezen op hotel. Dat vinden ze heerlijk"

vrijdag 14 januari 2022 - 18:15
Radio 2
Karolien Debecker kreeg Sarah Moens uit Lummen op bezoek in 'Wijs'. Een echte kattenliefhebster. Ze heeft er maar liefst vijf in huis. En voor haar poezen heeft ze alles over.

Eerst het gezin van Sarah even voorstellen: Maximus, Rana, Chloë, Kayli en Amora. “Rana is een Britse korthaar, de andere vier zijn Neva Masquerades. Fantastische mooie poezen met blauwe ogen. Ze hebben een zachtaardig karakter en ze zijn mijn leven. Ik heb geen kinderen, dus zijn mijn katten een beetje mijn kinderen. Ik verwen ze goed hoor! Ze krijgen alle aandacht van mij.”

Fluffy and fabulous

Maximus mocht mee naar de studio en kreeg van Sarah op voorhand een beautybehandeling. “Ik heb een eigen kattentrimsalon en ik zorg natuurlijk ook dat mijn eigen poezen goed verzorgd worden. Zo kam ik de vacht van mijn katten altijd mooi uit zodat er geen klitten of knopen in komen. Voor ons bezoek aan Radio 2 heb ik Maximus nog eens extra onder handen genomen. En met een speciaal poedertje ruikt hij ook lekker. Ik heb hem extra fluffy gemaakt voor Radio 2”, lacht Sarah.

Waarom ze haar dieren zo verzorgt? Dat vindt ze vanzelfsprekend. “Wij verzorgen onze haren en ons gezicht toch ook graag? Waarom zouden we dat dan niet voor onze dieren doen? Ik vind het wel belangrijk dat ze het zelf ook aangenaam vinden. Niet al mijn katten vinden die verzorging zo leuk. Bij hen doe ik dan enkel het hoogstnodige."

Ik geef mijn poezen af en toe een biefstukje. Wij willen toch ook niet altijd boterhammen eten?

Sarah Moens

Luxeleven

De poezen van Sarah hadden het slechter kunnen treffen. Ze krijgen regelmatig wat lekkers te eten. “Af en toe een biefstukje of tonijn. Waarom niet? Wij willen toch ook niet altijd boterhammen eten?” 

En slapen, dat mogen ze in Sarahs bed. “De deuren in mijn huis staan altijd open. Iedere poes kiest zelf zijn of haar slaapplekje uit. Maximus slaapt altijd bij mij. Dat is heerlijk wakker worden ’s ochtends, met zo’n warme knuffelbeer naast je.”

Op uitstap met de poezen

Chloë, Maximus, Rana en Amora gaan regematig mee op wandel. Daarvoor heeft Sarah een speciale rugzak met een soort raampje waardoor ze naar buiten kunnen kijken. “Ze genieten daar echt van. En ik heb ook leibandjes voor als ze zelf willen stappen. Als wij gaan wandelen, word ik onderweg altijd aangesproken door andere wandelaars. Die vinden het geweldig om te zien.”

En af en toe nemen Sarah en enkele van haar Neva’s deel aan een kattenshow. “Dan zijn we een weekendje weg en gaan we gezellig op hotel. Ik neem dan kattenbakjes mee, eten en drinken. En ze genieten daar echt van. Van de aandacht, van de omgeving.”

Meer over Sarah en haar fluffy poezen vind je op Instagram (miss_miauw_) of op www.missmiauw.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!