Adopteer een dier: Kira zoekt een nieuwe thuis

woensdag 26 augustus 2020 - 18:14
Jaarlijks belanden meer dan 50.000 dieren in erkende dierenasielen. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Elke week zet Chris Dusauchoit in 'Zot veel Vakantie' een dier uit het asiel in de kijker.

Maak kennis met Kira

Kira is een kruising tussen een Boxer en een Akita. Het Akita karakter zit er duidelijk in, want ze is ontzettend lief, trouw en rustig. Het duurde eventjes voor ze de medewerkers van het dierenasiel vertrouwde. Waarschijnlijk is ze in het verleden niet zo goed behandeld geweest. Maar eens ze je kent, is Kira een echte knuffeltante.

Interesse?

Kira verblijft op dit moment bij het Dierenasiel Ganzeweide v.z.w. in Koksijde. Zijn honden niet je ding? Er zijn nog veel meer dieren die een nieuwe thuis zoeken! Surf naar adopteereendier.be en huisdierinfo.be voor meer informatie.

Een wetsvoorstel in Duitsland

In Duitsland was er heel wat tumult rond het wetsvoorstel dat hondenbaasjes wil verplichten per dag minstens één uur te gaan wandelen met hun dier. Melanie van Dierenasiel Ganzeweide v.z.w. in Koksijde: “Ik vind het fijn dat ze mensen willen aansporen om met de hond te gaan wandelen, maar ik denk dat het heel moeilijk wordt om dat te controleren. Het is heel belangrijk dat de eigenaars zich bewust zijn van het feit dat ze geregeld de hond moeten buiten laten. Om daar nu een wet rond te maken? Dat lijkt me wat ver gaan. De basis zit wel goed. Als je een hond in huis neemt, is er ook werk aan!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!