Adopteer een dier: Thijntje, Trijntje en Alvin zoeken een nieuwe thuis!

donderdag 23 juli 2020 - 09:40
Jaarlijks belanden meer dan 50.000 dieren in erkende dierenasielen. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Elke week zet Chris Dusauchoit in 'Zot veel Vakantie' een dier uit het asiel in de kijker.

Maak kennis met Thijntje en Trijntje...

Dit koppeltje is 'halfwild'. Ze zijn afstammelingen van een wild konijn en een gedumpt, tam konijn. Daarom hebben ze een heel veilige, stevige en voldoende ruime ren nodig. Halfwildjes hebben een veel sterker ontsnappingsinstinct dan gedomesticeerde konijntjes.

En Alvin!

Alvin werd in beslag genomen en kwam via een andere organisatie in het asiel terecht. Hij heeft een stempel in zijn oortje en komt dus waarschijnlijk van een fokker. Zijn exacte leeftijd is onbekend, maar hij is zeker nog een jong konijntje. Alvin is een Rex en heeft de karakteristieke fluweelzachte, korte vacht. Maar daardoor heeft hij ook minder beharing op zijn voetzooltjes en moet hij op een zachte, droge ondergrond gehouden worden. Hij heeft een verhoogd risico op pododermatitis, een ontsteking aan de voetzolen.

Wil jij het nieuwe baasje worden deze konijnen?

Wil jij Thijntje en Trijntje of Alvin graag een nieuwe thuis geven? Ze verblijven op dit moment bij Bunny Tails vzw. Zijn konijnen niet je ding? Er zijn nog veel meer dieren die een nieuwe thuis zoeken! Surf naar adopteereendier.be en huisdierinfo.be voor meer informatie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!