Doen! Met de fiets langs verborgen parels in de Gentse binnenstad

woensdag 14 juli 2021 - 12:43
Ladybiker Katleen ontdekt Gent op een andere manier tijdens een 'Bike Ghent' fietstoer. Ze laat zich op sleeptouw nemen door initiatiefnemer Christophe De Smet. Verwacht geen toeristische hotspots, wel verborgen hoekjes en steegjes en veel streetart.

"Ontdek een historische stad en haar dynamisch wijken, in de voetsporen van een Gentenaar." Dat is de leuze van Christophe De Smet. Christophe is een geboren en getogen Gentenaar die na veel avontuurlijke reizen op verschillende continenten nog altijd verliefd is op zijn stad. "Tijdens mijn reizen miste ik het om een stad op een actieve manier te verkennen met een local. Dus heb ik besloten om hier mijn business van te maken." 

Avontuurlijk fietsen

Die business is Bike Ghent geworden. Je kan bij Christophe een fietstoer door Gent boeken, alleen of met vrienden of zelfs in kleine groepen. Hij neemt je op twee wielen op sleeptouw. Je hoeft zelf geen vervoer te voorzien. Christophe voorziet zelf fietsen. "Het zijn mountainbikes. Dat is misschien gek in een stad maar daarmee kan je wel lustig rondtoeren in parken en op iets ruwer terrein.

Katleen ontdekt direct dat Christophe maar al te graag afwijkt van platgetreden paden. "In het Citadelpark fietsten we door het gras en langs een verborgen bunker. Onderweg vertelde Christophe enthousiast over de oorsprong van het park en de 1200 boomsoorten die er te vinden zijn."  

De beste streetart 

Aan de overkant van het Citadelpark vind je tegenwoordig het GUM, het Gents Universiteitsmuseum. Op de gevel prijkt een enorme muurschildering van ROA. Je ziet een stapel skeletten van een olifant, een neushoorn, een grizzlybeer en een okapi. Het is maar één van de muren waar Christophe met veel plezier voor stopt. "In Gent zijn er zo veel gewéldige muurschilderingen. Ik neem mensen ook vaak mee naar 'Le Mur' op de Oude Beestenmarkt." Op die plek krijgt elke maand een andere opkomende artiest de kans om zijn kunsten te tonen.

Voor Katleen is het één grote ontdekkingsreis. "Ik ken Gent niet zo heel erg goed dus ik werd achter elke hoek verrast. Maar ook als Gentenaar ga je dingen bijleren die je nog niet wist. Christophe toont vaak de achterkant van de stad want ook daar zijn veel verhalen te rapen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!