'Ik zie je graag, ik heb je gemist': Ladybiker Katleen ontdekt hartverwarmend initiatief in Ternat

vrijdag 16 juli 2021 - 17:06
In Ternat kan je deze zomer een hartverwarmende fiets- of wandeltocht ontdekken. 'Ik zie je graag, ik heb je gemist', is een project van dorpsfotograaf Kurt Van Strijthem. Hij gaf boezemvrienden de kans om elkaar ongepland te ontmoeten tijdens de lockdown. De beelden van die onverwachte ontmoeting kan je nu zelf ontdekken.

Kurt Van Strijthem is fotograaf in Ternat. Hij haalt al jaren mensen voor zijn lens voor familiale gelegenheden. Maar vrienden fotograferen, dat gebeurt amper. "Ik wilde daarom al een tijd iets doen rond vriendschap. Tijdens de coronacrisis vond ik het hoog tijd om er effectief werk van te maken." 

Onverwachte fotoshoot

Samen met zijn vrouw zet Kurt het project 'Ik zie je graag, ik heb je gemist' op. "Mensen konden zich online inschrijven om een foto te laten maken van zichzelf en hun vriend-knuffelcontact. Dat knuffelcontact wist van niks en werd vervolgens met een excuus naar de fotostudio gelokt. Als bij wonder dook dan ook die beste vriend of vriendin plots op." Het moment dat die twee vrienden konden knuffelen, heeft Kurt op foto vastgelegd. 

"Het was elke keer een bijzonder moment. Veel mensen reageerden heel emotioneel omdat ze onverwacht hun knuffelcontact nog eens extra konden vastnemen", zo vertelt Kurt. 

Deze fietstocht tovert een glimlach op je gezicht

Katleen

Fietsen langs knuffels

De beelden die Kurt gemaakt heeft, zijn stuk voor stuk hartverwarmend. Omdat Kurt andere mensen de kans wil geven om ervan te genieten, hangen ze nu verspreid over Ternat. "Ik heb ervoor gekozen om de foto's tentoon te stellen en om er een fiets- en wandelroute van te maken. Op die manier kunnen mensen ook een stukje van het Pajottenland ontdekken. Je hebt een reden om nog eens buiten te komen en tijdens de tocht ontdek je de liefdevolle beelden." 

Ladybiker Katleen is alvast blij verrast als ze de fietstocht maakt. "Je komt langs mooie paadjes in het Pajottenland en de beelden die je te zien krijgt, zijn allemaal heel mooi en ontroerend." 

Alle details over de tocht vind je hier. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!