Ladybiker Katleen maakt koprollen in de Limburgse duinen: "Dit is een zalige speelplek"

maandag 3 augustus 2020 - 12:41
De Duinengordel is een uniek natuurgebied gelegen in het hart van de Limburgse Kempen. De grootste troef is de Oudsberg, een stuifduin die 85 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Je kan er prachtig wandelen maar het is vooral een heerlijke plek om te ravotten. Ladybiker Katleen daagt je uit voor een wedstrijdje koprollen!

De hoge stuifduin 'De Oudsberg' is een lust voor het oog! De enorme berg zand ligt midden in het natuurgebied 'De Duinengordel'. Die is te vinden in de omgeving van Oudsbergen, Maaseik en Opglabbeek. 

Heide, bos en zand

Het hele natuurgebied is een lust voor het oog. Je kan er eindeloos wandelen en fietsen door het prachtige heide- en boslandschap dat her en der afgewisseld wordt door grote zandduinen. Maar het is nog leuker als je gewoon komt spelen in het zand! 

Je kan wandelen tot aan de voet van de Oudsberg. Maar je kan ook een stukje met de fiets gaan, al moet je soms een voet aan de grond zetten omdat de laag zand te dik is. 

Ladybiker Katleen ploetert zich tijdens een ochtendlijke fietstocht een weg door het gebied. Ze geniet van de rust en natuurpracht. Maar ze haalt vooral haar hartje op in de speelzones rond de Oudsberg. 

In de speelzones mag je ravotten in het zand. Klauter naar boven... en dan... koprollen maken tot je beneden bent!

Katleen Craenhals, Ladybiker

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!