Ladybiker Katleen vaart in een kano op de Dijle: "Bijzondere ervaring om de rivier op deze manier te ontdekken"

vrijdag 28 augustus 2020 - 12:41
Als je in de buurt van Leuven bent en je zoekt een leuke manier om de regio te ontdekken, dan is een boottocht op de Dijle misschien wel een leuk idee. Ladybiker Katleen peddelt zich een weg van Korbeek-Dijle tot Leuven en daar heeft ze alvast geen spijt van! 

De afvaart van de Dijle start voor Katleen in Korbeek-Dijle, een deelgemeente van Bertem. De plek ligt op een vijftal kilometer in vogelvlucht van Leuven. En het dorp ligt vlak aan de Dijle. Het traject duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur. Afhankelijk van hoe snel je peddelt. 😉

Ontelbaar veel bochten

De Dijle is een meanderende rivier. De stroom kronkelt zich een weg door het landschap. Al van bij de start moet je dus je beste stuurmanskunsten bovenhalen. "Het was niet altijd evident om recht te sturen!"

Het traject tussen Korbeek-Dijle en Leuven is heel mooi en rustig. Katleen spot onderweg heel wat watervogels en ook kuikentjes. "Het is leuk om zoveel dieren van dichtbij te bekijken. Ook de verschillende soorten waterplanten zijn fascinerend."

Wil je zelf ook een keer varen? Er zijn verschillende organisaties die kano’s, kajaks of andere vaartuigen verhuren. Katleen huurde haar kano bij Dijle-floats.

Nog meer leuke vakantietips in Vlaanderen Vakantieland? Surf naar de website van Logeren in Vlaanderen en plan de ultieme staycation!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!