Ladybiker Margaux beleeft een 'klein gelukske' op het Kadetjesplein in Hasselt

dinsdag 11 augustus 2020 - 14:30
In het hart van het centrum van Hasselt ligt het Kadetjesplein. Het is niet alleen een verborgen plek, maar ook een plek van geluk. Naar de ingang van het plein moet je wel even zoeken. Je kan het alleen betreden via drie steegjes. Maar eens je er bent ... kom je volledig tot rust.

Wie op het Kadetjesplein betreedt, wandelt een openluchtmuseum binnen. Het is een mooie groene plek waar heel wat kunstwerken staan. Ladybiker Margaux raadt je aan om eens op alle vier de bankjes te gaan zitten: "Je hebt telkens een ander zicht op de stad."

Je kan ter plekke ook een soort van zoektocht doen. Op het plein en op de daken zitten allerlei dieren verstopt. Ga maar eens op zoek naar het paard als je er bent. Tip: het staat niet in één van de toegang-gangetjes.

Plek van Geluk

De bank van de beiaardier op het Kadetjesplein is één van de 25 geluksplekken in Hasselt. Een concept dat in het leven geroepen is door Leo Bormans, auteur van het boek 'The World Book of Happiness'. Het is een plek waar je letterlijk gelukkig wordt. 

Zet je op de bank, die uitkijkt op de kathedraal van Hasselt, en geniet van de klokken van de beiaard. En over een moment van geluk gesproken... Net wanneer Ladybiker Margaux zich nestelt op de bank, gebeurt het volgende: 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!