Ladybiker Margaux bezoekt 'Iedereen Rubens' in Aalst: "Fenomenale expo op een unieke locatie"

vrijdag 16 juli 2021 - 12:47
In de Sint-Martinuskerk in Aalst hangt een uniek schilderij van Pieter Paul Rubens: 'de pestlijders'. Op de zolder van de kerk maak je op een bijzondere manier kennis met het werk. Ladybiker Margaux bezocht de belevenisexpo 'Iedereen Rubens' en is onder de indruk!

Wie op uitstap is in Aalst, moét eens binnen wandelen in de gigantische Sint-Martinuskerk. Want daar hangt een werk van de grote meester Pieter Paul Rubens. Het schilderij is uniek omdat het speciaal gemaakt is om op deze locatie te hangen. Het heeft in de loop der jaren ook enorm veel meegemaakt. Het werd gestolen door Napoleon, heeft in het Louvre gehangen en overleefde een brand. 

Op de zolder van de kerk kan je dieper in het werk van Rubens duiken. Verwacht je aan levensgrote projecties en haal ook je innerlijke Rubens naar boven. De grootmeester zelf beoordeelt met veel je plezier je eigen interpretatie van de pestlijders. Neem ook de tijd om de zolder zelf te bewonderen, want je loopt niet elke dag in de nok van een kerk. Wie weet hoor je de klokken wel van héél dichtbij luiden. 

Bekijk hier het filmpje:

Wil jij 'Iedereen Rubens' bezoeken?

Dat kan nog tot 7 november 2021 in de Sint-Martinuskerk in Aalst. Alle informatie vind je op de website van de stad Aalst. Het schilderij is toegankelijk voor iedereen. De expo is boven op zolder en is betalend. Om in de nok van het dak te geraken, moet je eerst 135 wenteltrappen beklimmen. Wie minder mobiel is, kan beneden plaatsnemen in de biechtstoel en met een VR-bril de expo op zolder beleven.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!