Ladybiker Margaux fietst Groene Gordel rond Brugge: "Eén van de mooiste routes"

donderdag 22 juli 2021 - 13:46
Wie nog op zoek is naar een prachtige fietsroute, hoeft niet verder te zoeken. Ladybiker Margaux fietste de groene gordel van Brugge en genoot met volle teugen!

De Groene Gordel rond Brugge is 53 kilometer lang en neemt je mee door het groen dat Brugge al eeuwenlang omringd. Verwacht je aan cultuur, natuur en prachtige dorpen onderweg. De route is volledig bewijzerd en werkt via knooppunten.

Ladybiker Margaux is enthousiast: "Iedereen moet deze route eens gefietst hebben. Het is een mooie mix van cultuur en natuur. Eén van de mooiste stukken van de route, is de kasteelbossen. Je fietst er van het ene kasteel naar het andere. Genieten! Als je er alles wil uithalen, kan je de route best opsplitsen in twee dagen."

Kasteel van Loppem

Eén van de vele kastelen die je onderweg tegenkomt, is het kasteel van Loppem. Ooit werd de Belgische politiek er volledig door elkaar geschud door koning Albert I, nu is het vooral een prachtig domein om te wandelen en fietsen.

Je vindt er ook een uniek doolhof dat bijna 150 jaar oud is. Het werd ooit ontworpen door twee broers van de familie Van Caloen. Bekijk hier het verhaal: 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!