Ladybiker Margaux fietst langs de Verdwenen Zwinhavens: "Indrukwekkend en prachtig"

maandag 23 augustus 2021 - 13:58
Nog tot 2023 kan je fietsen langs de middeleeuwse, verdwenen Zwinhavens. Een fietstocht van een 60-tal kilometer rond Brugge, Damme en Sluis die hoort bij de gelijknamige expo in het Zwin. Ladybiker Margaux kwam, fietste en zag dat het goed was.

In de late middeleeuwen was Brugge een van de belangrijkste handelssteden in Europa. De stad was via de Zwingeul rechtstreeks verbonden met de Noordzee. Ook elders langs de Zwingeul, die later verzandde, lagen er havens. Die zijn intussen al lang verdwenen, maar worden vandaag opnieuw tot leven gewekt met een Virtual Reality-experience.

De fietstocht loopt ook langs Zwin, waar op dit moment ook een expo loopt rond de verdwenen Zwinhavens. Vandaar fiets je door het prachtige landschap, waar je onderweg verschillende verrekijkers tegenkomt die de verdwenen zwinhavens weer tot leven wekken. "Heel indrukwekkend om te zien hoe anders het er hier vroeger uitzag. Ook een grote pluim aan de makers van de kijkers, het is een heerlijke 360° ervaring!", zegt Ladybiker Margaux. 

Verdwenen Zwinhaven in Damme

Eén van de plekken waar zo'n VR-verrekijker staat is Damme, waar je een beeld krijgt hoe de stad eruit zag rond het jaartal 1200 en 1300. Bekijk hier het gesprek tussen Ladybiker Margaux en gids Leo Declercq. 

Ik wil ook fietsen!

De fietsroute kan je gratis en op je eigen tempo fietsen. Ze is 60 kilometer lang, bewegwijzerd en kan ingekort worden. Wie graag meer info wil tijdens de fietstocht, kan een beroep doen op een Zwin-gids.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!