Ladybiker Margaux op kampbezoek bij KLJ Hakendover: "Geen slaapwelzoentjes dit jaar"

woensdag 22 juli 2020 - 17:05
Ladybiker Margaux is vandaag op trap in Kasterlee en bracht een bezoek aan de Hoge Rielen. Een prachtig natuurgebied in de Kempen, maar vooral een plek waar heel wat jeugdbewegingen op kamp gaan. Ze hielt even halt, op afstand en mét mondmasker, bij de KLJ van Hakendover om te kijken hoe het gaat op kamp.

Het is een kampjaar dat jeugdbewegingen nooit meer zullen vergeten. Ze zijn onderworpen aan strenge hygiëneregels en mogen slechts met een bubbel van 50 personen op kamp. "Anders dan anders, maar we amuseren ons te pletter", klinkt het bij KLJ Hakdendover.

Geen slaapwelzoentje

"We zijn een kleine groep die heel erg aan elkaar hangt. Maar dit jaar hebben we ons moeten opsplitsen", vertelt leidster Feline. Deze week zijn de kleintjes op kamp, volgende week komen de oudere leden.

"Ook sommige spelletjes kunnen we niet spelen. Denk maar aan spelen waarbij de leden met de armen in elkaar haken. Dan zitten ze met hun monden heel dicht op elkaar. Dat kunnen we niet maken. Ook slaapwelzoentjes zitten er niet in dit jaar. Maar we geven een elleboog in de plaats!"

Veel poetswerk

Op het kampterrein zelf moeten de leden en leiding geen mondmaskers dragen. Maar er gelden wel strenge hygiëneregels. "Telkens de kinderen het gebouw binnenkomen, moeten ze hun handen wassen en ontsmetten."

Normaal gezien houdt de KLJ het elke dag bij een veegbeurt met de borstel en een reiniging van de toiletten. "Dit jaar kuisen we elke dag ook elke ruimte met nat. Daar komt wel wat werk bij kijken".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!