Lode is zot van Roeselare: zijn 5 tips om deze West-Vlaamse stad te ontdekken

dinsdag 27 juli 2021 - 14:52
We hebben het voorbije jaar allemaal vakantie in eigen land ontdekt. We doen er nog een schepje bovenop! Elke week laten we een local de verborgen parels van zijn of haar gemeente voorstellen. Ontdek hier de 5 ultieme tips van Lode Baele om Roeselare te ontdekken!

1. De oude stedelijke begraafplaats

“Het is een beetje de Père-Lachaise van de streek. Er zijn veel heel oude graven en monumentale kerkers van de burgerij.”

2. KOERS

“Uiteraard altijd te bezoeken als je in Roeselare vertoeft: KOERS, het museum van de Wielersport. Unieke collecties uit de koerswereld van heden en vroeger.”

3. Domein Sterrebos

“Een stevige wandeling op het domein Sterrebos met het kasteel van Rumbeke, een fusiegemeente van 
Roeselare. Je kan even wandelen en nadien een terrasje doen. Iets eten of drinken in de nabijgelegen horecazaken zoals Café Mango."

4. Manestraat en Wallenstraat

“Shoppen in Roeselare kan je niet alleen in de bekende centrumstraten, de Ooststraat en Noordstraat, maar 
ontdek ook de Manestraat en Wallenstraat. Daar vind je veel modewinkels, curiosa, horeca én dit uitgebaat door nog échte lokale 
handelaars!"

5. Het Sint-Sebastiaanpark

“Sinds vorig jaar kan je in juli en augustus met een bootje varen op de Grote Bassin. Je kan in dit park ook gezellig wandelen langs de waterkant . Je ontdekt tijdens deze wandeling ook het monument ‘Planttroost’."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!