Maak kennis met Daniël & Chaïma én hun heerlijk nummer ‘Tu veux quoi’

woensdag 26 augustus 2020 - 12:59
Je kan hen vergelijken met Nicole en Hugo, Sasha en Davy, Suzan en Freek of Tom en Kato van ‘The Starlings’. Daniël Busser en Chaïma zijn een zingend koppel en je hoort hun nummer heel veel op de radio: ‘Tu veux quoi’. Kim Debrie leerde hen kennen in ‘Zot Veel Vakantie’.

Chaïma spreekt een beetje Nederlands: “Onderling spreken we vooral Frans en Engels. Ook ik ben heel positief, lief zou ook ik wel zeggen en ik sta gemotiveerd in het leven! Mijn roots komen uit Spanje en Marokko, maar ikzelf ben in Brussel geboren. Morgen is het mijn verjaardag en word ik 26 (lacht)!”

“Het is de eerste keer ooit dat ik iets op de radio doe”, vertelt Chaïma. “Ik ben dus heel zenuwachtig. Maar eens ik aan het zingen ben en in mijn nummer zit, zit ik er ook wel echt in.”

Een zingend koppel

“We zijn een koppel en kennen elkaar iets minder dan één jaar. Het gekke is dat we het nummer gemaakt hebben in de eerste week dat we elkaar kenden. We waren nog niet eens een koppel. Het nummer is geschreven door beide ervaringen met onze exen. Het gaat dus niet eens over onszelf. We hadden allebei een beetje liefdesverdriet.”

Het gekke is dat we het nummer gemaakt hebben in de eerste week dat we elkaar kenden. We waren nog niet eens een koppel.

“Ik heb Chaïma in de studio moeten pushen, want ze was heel onzeker en dacht dat ze het niet kon. Toen opeens trok ze haar stem open en dacht ik: Wauw!”

Daniël is nog maar 21, maar heeft al wat ervaring in de muziekwereld: “Ik doe dit al sinds ik 14 jaar ben en het is echt mijn ding. Voor mij is het niet meer nieuw. Het is heel normaal om in de studio te zitten en een liedje te maken. Toch leert Chaïma mij dingen bij waar ik niets van af weet.”

“We hebben de lockdown goed doorstaan met z’n tweeën. Ik weet dat verschillende koppels wel problemen hadden, wat zeker normaal is, maar bij ons ging het eigenlijk heel goed. Dit was de eerste grote test voor ons. We zaten op elkaars lip, maar zo voelde het niet. Het ging prachtig! En we gaan zelfs samenwonen in Hasselt eind september.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!