Martine is zot van Wenduine: haar 5 favoriete plekken

vrijdag 30 juli 2021 - 11:30
We hebben het voorbije jaar allemaal vakantie in eigen land ontdekt. We doen er nog een schepje bovenop! Elke week laten we een local de verborgen parels van zijn of haar gemeente voorstellen. Ontdek hier de 5 ultieme tips van Martine Nijsters om Wenduine te ontdekken!

1. Het duinbos

"Het enige bos langs onze kustlijn ligt tussen de Haan en Wenduine, op enkele stappen van mijn voordeur. Heerlijk luw op warme dagen, met kronkelende wandelpaden en groene boulevards onder loof- en sparrenbomen. Er lopen ook ruiterpaden doorheen en een circuit voor mountainbikers. Je wordt er helemaal zen!"

2. Surphing Elephant

"De nieuwste en gezelligste surfschool van de kust en de favoriete strandplek voor jong én oud. Daarom is het er zo fijn toeven. Natuurlijk kunnen sportievelingen van alle leeftijden hier golfsurfen, kiten en suppen, les volgen of gewoon showen wat ze kunnen.Maar met je voeten in het zand, een drankje bij de hand, alleen of met een stel vrienden is er geen betere stek om de zomerzon te zien ondergaan."

3. Hof Ter Meulen

"De boerderij ligt even buiten het dorp in de vlakke Polders. Ik bezoek geregeld de hoevewinkel voor het heerlijk malse Mangalica Varkensvlees, de aardbeien die je er zelf kunt plukken of de duinasperges die je op weg naar het erf ziet groeien. Maar een bezoek aan Hof Ter Meulen is ook altijd beestjes kijken: de bijzondere varkens met hun donkere, gekrulde pels, de pony's en paardjes die zo graag om een aaitje komen bedelen aan de omheining van de wei en… de kudde Alpaca’s. Je kan zelfs een wandeling met die vriendelijke, lieve dieren boeken. Alpaca’s houden immers heel erg van het strand en een duikje in de zee. Met kinderen van alle leeftijden is dit altijd een voltreffer."

4. Koffiebranderij Koffie Kàn

"Natuurlijk is dit een favoriet plekje van mij: mijn man en ik startten de koffiebranderij zo’n vijftig jaar geleden op en maakten er een heel apart bedrijf van. Nu zet onze dochter en haar man de zaak voort. In de winkel van Koffie Kàn vind je allerlei leuke koffie- en thee accessoires, hip, modern en praktisch. Je komt er alles te weten over hoe je de lekkerste kop koffie kunt zetten, je kan er allerlei koffiemélanges en origines kopen en een take-away koffie bestellen… En wanneer de koffie er gebrand wordt snuif je er de heerlijkste karamel- en biscuitgeuren op."

5. De uitkijk bij Duneroze

"Het uitkijkplatform werd dit jaar pas door Natuur en Bos en de gemeente De Haan geïnstalleerd. Gloednieuw dus en nog vrij onbekend. Een bijna verborgen duinenpaadje leidt je omhoog naar een platform dat je een prachtig uitzicht biedt over alles wat Wenduine te bieden heeft. De zee in al haar humeuren, met zeilbootjes, vrachtschepen aan de einder en heel ver weg de windmolens op de Thorntonbank. Het unieke Duinbos en de duinengordel liggen aan de ene kant, met een beetje geluk zie je er koeien en ezels grazen in het beschermd natuurgebied. Draai verder rond en je krijgt de Polders aan je voeten, bij helder weer zie je zelfs de torens van Brugge en Lissewege. En dan krijg je het hele dorp Wenduine te zien: als een geborgen baarmoeder die aanleunt tegen de zee en al haar bezoekers warm ontvangt en herbergt in de eerder kleine dorpskom. Levendig en vol vakantiegedruis in de zomer, stil en ingetogen met zoveel charme in de koelere maanden. Wenduine, mijn dorp."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!