Nina Butera & White Bird: "We willen niet de nieuwe Suzan & Freek worden"

woensdag 22 juli 2020 - 11:37
Het duet van Nina Butera en singer-songwriter White Bird (Bert Van Renne), 'Van vooraf aan' is een schot in de roos. Of het duet een vervolg krijgt, laten de twee nog in het midden, vertelden ze aan Kim Debrie in 'Zot Veel Vakantie'.

De zangcarrière van de nog altijd maar 16-jarige Nina Butera heeft ze voor een stuk aan haar papa te danken. "Het is eigenlijk allemaal begonnen dankzij mijn papa, die werfopvolger is. Hij werkte aan een project bij Christophe Severs (de zoon van Paul Sever, nvdr), en zo wist hij dat er een muziekstudio in zijn nieuwe huis ging komen. Niet veel daarna begon ik te zingen voor de fun, maar dan zei mijn papa, 'ik ken iemand met een studio!', laten we daar eens horen. En zo is de bal aan het rollen gegaan", vertelt Nina over haar eerste stappen in de muziekwereld.

"Ik hoorde Bert toevallig op de radio en ik dacht 'dat is het!'"

Intussen is er het duet met Bert Van Renne, en ook daar speelde toeval een rol. "Ik was met Christophe al aan het nummer aan het schrijven en we zochten een ruwe, mooie stem. Toen hoorde ik Bert toevallig op de radio en dan dacht ik echt 'dat is het.' Dan hebben we Bert gecontacteerd", legt Nina uit.

"Dat was eind 2019 toen ik dat telefoontje kreeg", pikt Bert in. "Het was toen net uit met mijn vriendin, dus ik zat wat in een dipje. Toen ik het nummer hoorde, pakte het mij enorm, waarop ik een demo heb ingezongen. De avond ervoor was ik mijn liefdesverdriet nog gaan verdrinken, en vandaar had ik een extra grain in mijn stem. Dat klopte wel met haar fijne, mooie stem."

"Blijven werken aan solocarrières"

Of het duet een vervolg krijgt, laten de twee nog open. "Vorige week hebben we samen een topnummer geschreven, maar we willen ook niet de nieuwe Suzan & Freek worden. We willen blijven werken aan onze solocarrières. Al is het geen slecht idee om op deze trein verder te gaan natuurlijk, we denken er nog een beetje over na", besluit Bert.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!