Ontdek natuurgebied de Blankaart: "Verborgen parel in de Westhoek"

vrijdag 23 juli 2021 - 12:08
Ladybiker Katleen gaat op verkenning in de Westhoek. Ze fietst een fietsroute tussen Diksmuide en het natuurgebied de Blankaart. Als afsluiter proeft ze de bekende 'Lukken' van Jules Destrooper in het bezoekerscentrum.

KD fietstochten voor kinderen

Katleen fietst een KD (kadee) fietsroute in de Westhoek. Het zijn fietsroutes speciaal voor gezinnen met kinderen. De routes zijn een initiatief van Westtoer. Er zijn er in totaal 9 verspreid over de Westhoek. De KD figuurtjes 'Jaek en Nink' wijzen kinderen de weg via zeshoekige bordjes. De routes zijn tussen de 17 en de 30 km.

Uitkijken over de Blankaart

Katleen fietst de route 'Met Jaek en Nink naar natuurgebied De Blankaart'. De route is heen en terug net geen 30 km. "De route vertrekt op de Grote Markt in Diksmuide en gaat via fietsknooppunten naar het natuurdomein De Blankaart. Als je de KD pdf-route downloadt, vind je ook tips voor een lekker ijsje of een zonnig terras onderweg." 

In het natuurdomein de Blankaart haalt Katleen haar hartje op. "Sinds vorig jaar staan er hier in het domein verschillende uitkijktorens. Het zijn eigenlijk vogelkijkhutten maar ze bieden natuurlijk ook een prachtig uitzicht op het grasland en de waterplassen van de Blankaart." 

Lukken van Jules Destrooper

Katleen sluit haar trip naar de Westhoek af met een bezoek aan het bezoekerscentrum van Jules Destrooper in Lo. Tot twee jaar geleden werden er in deze fabriek nog koekjes van Jules Destrooper gebakken. Tegenwoordig zit de hele productie in Ieper.

In het bezoekerscentrum kan je vandaag de geschiedenis van de koekjes van Jules Destrooper ontdekken. Je ziet de oude wafelijzers waarin de koekjes gebakken werden en je loopt langs de vitrines waarin de oude blikken dozen van Destrooper uitgestald staan. Je ontdekt ook het verhaal achter de lukken (het bekende natuurboterwafeltje), het amandelbrood, de Parijse wafel en alle andere varianten in het assortiment. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!