Zot Veel Vakantie
Recept: muffins met blauwe bessen
ma 27 jul. - 8:28
Het kookboek kwam er in zekere zin dankzij de lockdown. "Normaal ging ik met mijn man op huwelijksreis in april, maar door corona is die reis niet kunnen doorgaan. Ik had zo plots meer tijd vrij en ik ben zoals veel mensen meer beginnen koken. En dan dacht ik, misschien zit hier iets meer in. Het is een beetje een ode aan de zomer bij ons geworden, want het is meer dan een kookboek, je vindt er ook tips in voor kleine gezellige uitstapjes in eigen land."
Manon deelde een lekker recept uit haar kookboek: muffins met blauwe bessen!
Dit heb je nodig
- 300 ml melk
- 100 g rietsuiker
- 100 g fijngemalen havermout
- 150 g zelfrijzende bloem
- + 2 el extra
- snuµe zout
- 1 eidooier
- 100 g boter
- 150 g blauwe bessen
- (vers of diepvries)
Voor het glazuur:
- 4 el poedersuiker
- enkele druppels citroensap
- enkele druppels water
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de melk samen met de rietsuiker in een steelpannetje en warm een beetje op.
- Doe de havermout samen met de zelfrijzende bloem in een kom, voeg het zout en de eidooier toe en meng goed.
- Giet er de warme melk op. Meng alles goed. Voeg de boter eraan toe en meng opnieuw goed.
- Bestrooi de blauwe bessen met de bloem (zo zakken ze niet naar de bodem) en meng even. Meng ze nadien onder het beslag.
- Lepel het beslag in muffinvormpjes of papiertjes en bak de muffins zo’n 30 minuten in de oven.
- Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
- Meng alle ingrediënten voor het glazuur en druppel dat over de muffins.