Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Zot Veel Vakantie

Zot Veel Vakantie

Recept: Penne met venkel en courgette

In de keuken

wo 19 okt. - 5:20

Wat eten we vandaag? 't Is jammer genoeg een vraag die nooit op vakantie gaat! Gelukkig is er The Messy Chef die jou komt redden, met simpele, heerlijke én gezonde recepten. Deze keer gaat Jelle aan de slag met venkel en courgette!
Penne met venkel en courgette
© Radio2

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • ½ venkel
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 100 g pancetta
  • 1,5 teen look
  • 1 citroen
  • 250 g penne
  • ½ glas witte martini
  • 1 bosje peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels mascarpone
  • ½ chili
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag

  • Snijd de ui doormidden en vervolgens in fijne halve ringen. Doe hetzelfde met de venkel. Snijd drie vierde deel van de courgette in blokjes.
  • Snijd de pancetta in blokjes en bak aan in de pan. Voeg de groenten toe samen met 1 teen look.
  • Blus na 5 minuten met de martini. En laat gedurende 2 minuten de alcohol verdampen
  • Rasp de schil van de citroen in een kommetje. Snijd de peterselie erg fijn, net als de chili en de look. Snijd het overige deel van de courgette in super fijne blokjes en meng alles onder mekaar met een eetlepel olijfolie
  • Kook de pasta beetgaar. Giet af en houd een pollepel van het pastawater opzij.
  • Doe de mascarpone bij de groentjes en voeg het pastawater toe. Roer de pasta er onder en laat nog een minuut mee opwarmen.
  • Serveer en werk af met de gremolata en met fijngeraspte kaas.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet