Smakelijke uit-tip: de Cycling Dinner-fietsroutes rond Lier

maandag 2 augustus 2021 - 13:22
Madam Cathérine Vandoorne nodigt Ladybiker Katleen Craenhals uit om samen een Cycling Dinner-fietsroute rond Lier te fietsen. Zo'n route voert je langs mooie fietswegen en gaandeweg ontdek je de rustgevende natuur en het cultureel erfgoed in de zuidrand van Antwerpen. Onderweg kan je genieten van 4 lekkere gerechten.

Cathérine Vandoorne heeft een goede reden om Katleen een keer uit te nodigen om samen een voormiddag te fietsen rond Boechout en Lier. "Ik woon hier heel graag. De natuur is hier prachtig. Maar de ladybikers zijn hier nog niet al te vaak geweest. En daar mag gerust verandering in komen." 

Katleen gaat met plezier in op de uitnodiging van Cathérine. Zeker als ze hoort welke route Cathérine in petto heeft. "Ik heb de Cycling Dinner-fietsroute online gevonden. Een tof initiatief dat fietsen en lekker eten combineert. Ideaal!" 

4 culinaire stops 

De Cycling Dinner-fietsroutes zijn een idee van Visit Lier. Er zijn twee lussen die je kan fietsen. Eén lus voert je vanuit Lier naar Halle-Zoersel en weer terug naar Lier. De andere lus vertrekt ook in Lier en gaat via Boechout en Borsbeek naar Wijnegem en weer terug naar Lier.

Elke lus bevat vier culinaire stops. Je start met een ontbijt op de Grote Markt. Daarna fiets je van gerecht naar gerecht. Je houdt halt voor een lekkere soep. Iets verder wacht er een hoofdgerecht. Je sluit af met een lekker dessert en 50 kilometer in de benen. 

Als je de Cycling Dinner-fietsroute wil fietsen, haal je een brochure af bij de dienst toerisme van de stad Lier. Je betaalt 37 euro. Voor die prijs krijg je 4 vouchers voor de gerechten onderweg. Groepen tot 6 personen moeten niet op voorhand reserveren.

Prachtige fortengordel

Katleen en Cathérine fietsen van Lier naar Boechout en zo verder tot aan het Fort van Borsbeek. Het eerste stuk kent Cathérine goed. "Ik ga vaak wandelen in het natuurgebied Frijthout. Dat is naast mijn deur." Het Fort van Borsbeek is dan weer een ontdekking. "Erg om te zeggen want de plek ligt amper 5 kilometer van mijn deur. Maar ik ben hier nog nooit geweest. Het is hier wel prachtig", zo stelt Cathérine vast.

Het Fort van Borsbeek oftewel Fort 3 is het oudste fort van de Grote Omwalling. Het is een mooi stuk natuur maar er valt op de site ook heel wat te beleven. Je kan er discogolfen en een drankje drinken in de zomerbar. Je kan uiteraard ook genieten van de mooie natuur en de vele watervogels. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!