Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Zot Veel Vakantie

Zot Veel Vakantie

The Messy Chef tovert met tomaat

Eten & Drinken

za 10 jul. - 8:15

Messy Chef Jelle Beeckman verwent ons de hele zomer lang met lekkere, makkelijke en gezonde recepten waarin groenten een hoofdrol spelen. Deze keer staan alle ogen gericht op de tomaat!

Tomatensalade met venkel, kappertjes, en Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig:

• 3 a 4 tomaten
• 1/2 venkel
• 2 tl kappertjes
• Olijfolie
• Peper
• Grof zout
• Citroen
• Bosje basilicum

Zo ga je te werk:

1. Snijd de tomaten horizontaal in plakjes en leg ze mooi verspreid op een bord
2. Snijd de venkel doormidden en vervolgens in erg fijne plakjes. Kruid de groenten met peper en grof zout. Dresseer met flink wat olijfolie en een paar druppels citroen. Laat een halfuurtje op kamertemperatuur staan voor serveren. Werk af met kappertjes, basilicum en fijngeraspte Parmezaanse kaas.

Smashed komkommersalade met tomaat en Aziatische dressing, pindanootjes en koriander

Dit heb je nodig:

• 1/2 komkommer
• 2 tomaten
• Handje pindanootjes
• Verse koriander
• 1/2 chili
• 2 el olijfolie
• 1,5 el honing
• 1 el sojasaus
• 1 limoen
• 1 lente-ui
• Peter en zout.

Zo ga je te werk:

1. Sla met een deegrol of hamer zachtjes op de komkommer en snijd daarna in stukken.
2. Snijd de tomaat in partjes en doe alle groenten in de kom. Snijd de chili fijn en voeg toe.
3. Meng de sojasaus, limoen, olijfolie en honing. Meng onder de salade. Kruid met peper en zout
4. Laat de salade een halfuur op kamertemperatuur staan.
5. Werk af met fijngesneden koriander, lente-ui en pindanootjes

Plakjes tomaat, ui pompoenpitten, za’atar, feta, limoen, peterselie

Dit heb je nodig:

• 3 a 4 tomaten,
• 1 rode ui
• 2 eetlepels pompoenpitjes
• 1 tl za’atar
• 100 g feta
• 1/2 limoen
• 1 bosje bladpeterselie
• Peper en zout
• olijfolie

Zo ga je te werk:

1. Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de ui in fijne reepjes. Dresseer op een bord. Kruid met za’atar, grof zout en peper. Druppel er wat olijfolie over en een paar druppels limoensap. Door de tomaten nog een halfuurtje op kamertemperatuur te laten staan, vormt er zich automatisch een heerlijke dressing onderaan je bord. 
2. Werk het bord af met pompoenpitjes (al dan niet geroosterd), de zeste van limoen, verse peterselie en feta.
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet