Uit-tip: deze zomer kan je 'Fietsen Langs De Wei' in Werchter

donderdag 29 juli 2021 - 12:27
Fietsen Langs De Wei, of kortweg #FLDW, is een fietstocht van 35 kilometer in de omgeving van Rotselaar en Werchter. Onderweg fiets je over de festivalweide. Ladybiker Katleen verkent de route. "Mooie paadjes en een stevige muzikale knipoog."

De fietstocht 'Fietsen Langs De Wei' is een initiatief van Jeroen Reumers. In volle coronatijd lanceerde de gemeente Rotselaar een oproep aan haar inwoners om verbindende initiatieven uit te werken. Het eerste geselecteerde project werd begin mei voorgesteld. En dat is dus deze fijne fietstocht. 

Muzikale herinneringen

De fietstocht is 35 kilometer lang en voert je langs 13 mooie plekken in de omgeving van Rotselaar, Werchter en Wezemaal. Je kan zelf kiezen waar je inpikt maar als je de route rijdt in de volgorde van de brochure, dan vertrek je aan de sporthal De Meander in Rotselaar. Al snel rijd je over de mooie soldatenbrug en draai je af naar links, richting festivalpark. 

Ik wilde iets uitwerken dat mensen naar buiten lokt én dat verbindend werkt. Dan is een fietstocht perfect. 

Jeroen Reumers

"Doorheen het jaar is het park vrij toegankelijk. Het is een mooie plek waar je rustig kan verpozen", zo vertelt Jeroen. Als er festivals zijn, dan is het park uiteraard afgesloten. Ook tijdens de periode van Werchter Parklife is de wei niet vrij toegankelijk en kan je alleen langs de zijkant het enorme terrein bewonderen. Maar ook van aan de zijlijn kan je perfect wegdromen naar de mooiste festivalmomenten. 

12 andere high lights 

De route slingert door het Hageland. Jeroen pikt er een aantal interessante stops uit. "Je passeert langs de watermolen van Rotselaar en Wezemaal. Je ziet ook het kasteel van Wezemaal. Je fietst ook langs het centrum van de Hagelandse wijn en de mooie plas van Rotselaar."  

Katleen is enthousiast. "De route is heel mooi en groen. Je fietst langs het water en over mooie grindpaden. En wat extra leuk is: bij elke stop kan je een vraag in het boekje beantwoorden. Op het einde kan je dan een QR-code scannen die je naar een geheime website brengt waar je leuke prijzen kan winnen." 

Wil je meer weten over de tocht? Hier vind je alle info.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!