Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Zot Veel Vakantie

Zot Veel Vakantie

Zomers koken met The Messy Chef: aan de slag met bloemkool

Eten & Drinken

vr 9 jul. - 0:55

Wat eten we vandaag? 't Is jammer genoeg een vraag die nooit op vakantie gaat! Gelukkig is er The Messy Chef die jou komt redden, met simpele, heerlijke én gezonde recepten. Deze keer gaat Jelle aan de slag met bloemkool!

Kropsla met hummus van bloemkool, feta, braambes, rode ui, peterselie en frisse dressing

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

• 1 krop sla
• 1 bloemkool
• 80 ml room
• 200 g kikkererwten
• 125 g feta
• 75 g braambes
• 3 el pompoenpitten
• 1 rode ui
• 1 bosje platte peterselie
• 1/2 citroen
• 1 tl tahin
• 1 tl mosterd
• 2 tl honing
• 2 el olijfolie
• 1 el water
• 2 tl honing
• 50 ml azijn

Zo ga je te werk:

1. Snijd 1/3 van de bloemkool in kleine roosjes. Een ander deel hou je opzij. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Kruid de bloemkool met een snufje currypoeder en leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout, voeg een scheutje olijfolie toe. Rooster 15-20 minuten. Laat afkoelen.
3. Snijd de 1/3 bloemkool in stukken en gebruik ook de stam. Kook ze gaar in gezouten water. Mix samen met de room en de kikkererwten tot een gladde hummus. Kruid met peper en zout.
4. Snijd 1/3 deel bloemkool in erg fijne plakjes.
5. Meng de honing, azijn en zout en marineer de plakjes bloemkool zeker 15 min zodat ze knapperig en zuur zijn.
6. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en snijd in 4 stukken.
7. Snijd de ui in fijne reepjes
8. Meng de honing, mosterd, olijfolie, water,citroensap onder mekaar voor de dressing
9. Dresseer het bord met de humus en leg daarop de salade met de dressing en werk daarna af met de koude geroosterde bloemkool, rode ui, nootjes, gepekelde bloemkool, een paar braambessen, peterselie en verkruimel er feta over.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet