4 x koken met groene kool
wo 24 feb. - 7:53
Groene kool of savooikool is niet echt populair. ten onrechte want het is een veelzijdige én gezonde groente!

Net zoals de witte, de rode en de spitskool maakt ook de savooikool deel uit van de sluitkolen. Ze wordt al eeuwenlang geteeld in het Middellands Zeegebied en de naam is afgeleid van de wijnregio Savoie in het oosten van Frankrijk.
Savooikool/groene kool is caloriearm, een handvol kool telt amper 19 calorieën, ideaal dus voor in een dieet. Daarbij is deze kool ook nog eens super gezond, bevat vitamine C, mineralen, ijzer, kalium, calcium en fosfor.
De juiste manier gebruiken
Alhoewel de savooikool een typische herfstgroente is, is hij zoals de meeste koolsoorten het gehele jaar door verkrijgbaar. Misschien dat de savooikool niet zo een succes heeft door zijn uitzicht, zijn geribbelde en leerachtige bladeren zijn nu niet bepaald aantrekkelijk te noemen. Alhoewel, als je deze kool op de juiste manier klaarmaakt en verwerkt in soep of een lekker stoofpotje, geeft deze een heerlijk aroma vrij. Wij geven alvast vier recepten mee!



