Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Home

Home

Live

op

Radio 2

The sound of silence - DISTURBED

Radio 2 Antwerpen

met Benjamien Schollaert

Luister nu

Ik meen't - ANDRE HAZES

Radio 2 Bene Bene

Luister nu

Lift U up / Hou vol - CAMILLE

Radio 2 Unwind

In de spotlight

Artikel

Wat heb jij onthouden van de consumententips van De inspecteur?

Het achtste seizoen van De inspecteur zit er op. Ook dit jaar heeft hij jouw in de loop van de voorbije maanden heel wat tips megegeven. Wat heb jij onthouden van de vele consumententips? Doe hier mee aan het grote “eindexamen van De Inspecteur”. Succes!

30 juni 2022

Herken jij deze 10 vakantiebestemmingen?

We hebben ongetwijfeld allemaal bestemmingen die we ooit absoluut van onze lijst willen schrappen. Of die we al geschrapt hebben. Hier zijn 10 unieke bestemmingen in Europa. Wij beschrijven ze, aan jou om te raden waar we ons bevinden. Veel plezier!

Ga je mee op reis?

Artikel

De Stoel is terug! Ontdek hier van maandag tot en met vrijdag de Tip van de Dag!

Je hebt het misschien al gemerkt: de Stoel is terug op één. Je kent het wel nog. Na Het Journaal zie je op één de stoel op een 'geheime' locatie in Vlaanderen. Aan jou om zo snel mogelijk in die stoel te gaan zitten mét een bepaald voorwerp...

29 juni 2022

Artikel

Jan Verheyen laat binnenkijken in zijn tuin: "Onze vrienden lachen vaak met ons kunstgras"

Filmregisseur Jan Verheyen ontspant graag in zijn tuin met het gezin, maar hij heeft allesbehalve groene vingers. "Ik heb weinig tijd, en ik heb eerlijk ook weinig zin om te tuinieren." De strakke tuin, inclusief kunstgras, staat vol met onderhoudsvriendelijke struiken en hagen, het perfecte compromis. "Vroeger dacht ik dat je altijd moest werken in je tuin, maar ik weet nu dat het niet per se noodzakelijk is, én we hebben zelfs nog een tuin die op een tuin lijkt."

28 juni 2022

Select

Katleen Craenhals in Zwitserland: "Zwitsers zijn superbeleefd, mijn bagage werd zelfs aan het hotel gedropt"

Ook deze ochtend werd Katleen Craenhals wakker in het mooie Zwitserland. In tegenstelling tot gisteren, schijnt de zon er vandaag volop. "Ik ben deze ochtend weer op de trein gesprongen met mijn Swiss Travel Pass. Dankzij die pas kan ik eender welke trein nemen hier in Zwitserland, zelfs de boot en de bus. En dat is nog niet alles... want op sommige kabelbaantjes krijg ik er korting mee en ook bepaalde musea mag ik gratis binnen. Ik kan hier dus volop genieten zonder me zorgen te maken", vertelt Katleen. "Ik kan de treinen hier alleen maar aanraden... en ik ben niet alleen. Ik kwam hier twee Vlamingen tegen die ook helemaal verkocht zijn door het mooie Zwitserland en zijn treinen", zegt ze. Beluister het volledige gesprek hier.

29 juni 2022

4 min

Select

Wat kunnen we doen aan de hoge energieprijzen?

Wat kunnen we doen als we de voorbije herfst en winter erg hoge prijzen betaalden voor gas en elektriciteit. Kurt Hernot van de CREG blikt vooruit op de energieprijzen later dit jaar. "Wil je zekerheid over wat je zal betalen? Dan kun je vandaag nog altijd bij één leverancier een vast contract nemen. Anders kies je gewoon het contract met de laagste prijs, los van eventuele promoties of extra voorwaarden." Hernot heeft ook nog goede raad voor wie binnenkort verhuist: "Je hebt het recht om je oude (voordelige) energiecontract mee te nemen naar je nieuwe adres!"

29 juni 2022

6 min

Nieuws uit Regio Antwerpen

Advertentie

Select(ie)
van de redactie.

radio2 spits

Welke stoffen in huis zijn giftig voor je baby?

Vreselijk nieuws uit Kortrijk. Een baby van vijf maand oud is er in coma beland nadat hij per ongeluk vergiftigd werd door Subutex. Dat is een drugsvervanger die zijn vader in huis had. "Dat soort middelen zijn nogal in het nieuws geweest. Bij het overlijden van muzikanten zoals Michael Jackson bijvoorbeeld", zegt Jonas Van Baelen, apotheker bij het Antigifcentrum. Middelen zoals Subutex hebben weinig Vlamingen in huis. Maar er zijn wel andere zaken die je thuis hebt staan en die giftig kunnen zijn voor je kleine baby. "Denk aan essentiële oliën, een populair iets in huis. Voor wie thuis een zwembad heeft, let met deze temperaturen ook zeker op met chloor." Beluister hier het gesprek met het Antigifcentrum.

29 juni 2022

De Madammen

Chris Dusauchoit: "Katten kunnen je na twee dagen al vergeten zijn"

Voor de laatste keer komt Chris Dusauchoit over de vloer bij De Madammen en dat is ook de luisteraar niet onopgemerkt voorbijgegaan. Chris kreeg enorm veel vragen binnen, waaronder een paar over het tijdsbesef van katten. “Hoe sterk je band met je kat ook lijkt, je moet realistisch zijn. Katten gaan echt niet aftellen tot je terug bent van een lange vakantie”, vertelt Chris. Luister hier naar de volledige uitleg van Chris.

28 juni 2022

Start je Dag in Antwerpen

Vlaamse horrorfilm "FOMO" gefilmd in provincie Antwerpen

Vandaag kan je in de bioscoop naar "Fomo" gaan kijken, een Vlaamse horrorfilm. Een groot stuk van de film is gefilmd in de provincie Antwerpen.

29 juni 2022

De Inspecteur

De smaaktest straciatella-ijs: "Dit potje schept hoge verwachtingen"

De proevers van de Inspecteur stellen hoge eisen aan ijs. Luister hier wat ze vinden van 5 merken straciatella-roomijs uit de supermarkt.

27 juni 2022

Goed gelezen,
zeker lezen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet